Огляд прикладних програм електронного тахеометру 3Та5 та апробування їх на місцевості - Коваленко, Михайло Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Електронні тахеометри на даний момент є найбільш універсальними геодезичними приладами. Навіть при переході на інші геодезичні технології (GPS - технології, лазерне сканування) без традиційних електронних тахеометрів важко обійтися. Електронними тахеометрами можна виконувати зйомку як в полярних координатах, так і в прямокутних. Дана бакалаврська робота присвячена розгляду прикладних програм електронного тахеометра Уральського оптико-механічного заводу 3Та5Р, який дуже поширений в Україні. В ході дипломного проектування були вирішенні наступні задачі: – було проаналізовано сучасні електроні тахеометри; – було проаналізовано нормативну базу; – було розглянуто і апробовано 7 прикладних програм електронного тахеометру 3Та5: визначення координат станції і зворотна кутова зарубка, визначення невидимої точки та площі, вимірювання недоступних відстаней, визначення висоти недоступної точки, винос запроектованої точки в натуру; – було розглянуто аспекти охорони праці.
Keywords: електронний тахеометр 3Та5; зворотна кутова зарубка; визначення невидимої точки; вимірювання недоступних відстаней; винос запроектованої точки в натуру