Аналіз розрахункових методів визначення температури крихкості бітумних в’яжучих - Пиріг, Ян Іванович; Pyrig, Yan (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У статті розглянуто принцип, що використовується в багатьох розрахункових методах визначення температури крихкості бітумних в’яжучих. На основі експериментально визначених за методом Фраасу значень температур крихкості немодифікованих та модифікованих бітумних в’яжучих, що використовуються в дорожній галузі України, здійснено перевірку різноманітних розрахункових методик визначення їхніх низькотемпературних характеристик.
Analysis of calculation methods for determining the brittleness temperature of bituminous binders
Keywords: бітум; пенетрація; температура крихкості; взаємозв’язок; bitumen; penetration; brittleness temperature; relationship; 665.775+539.563; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.102.0.48