Оцінювання інвестиційної привабливості підприємства - Сметана, Дмитро Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі вдосконалено трактування сутності поняття «інвестиційна привабливість» як комплексного показника, що включає кількісні та якісні характеристики, які визначають здатність підприємства залучати інвестиції та забезпечувати їх ефективне використання з урахуванням вимог потенційних інвесторів та ринкових умов. Вдосконалено методичний підхід щодо оцінювання інвестиційної привабливості підприємства, який на відміну від існуючих, базується на комплексній оцінці, яка враховує кількісні та якісні показники діяльності підприємства із врахуванням цілей підприємства. Запропоновано рекомендації щодо підвищення інвестиційної привабливості підприємства та обґрунтовано їх доцільність. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – стійке підвищення інвестиційної привабливості підприємства.
Keywords: інвестиції; інвестиційна привабливість; фінансова стійкість; ліквідність; інвестиційний потенціал