Управління інвестиційною діяльністю підприємства - Караптан, Руслан Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єктом дослідження виступає процес управління інвестиційною діяльністю заводу «Будгідропривід». Метою роботи є розробка удосконаленого механізму управління інвестиційною діяльністю промислового підприємства на засадах системного підходу та на його основі розрахунку бюджетного плану інвестиційного проекту заводу «Будгідропривід». Метод дослідження - теоретичні методи аналізу та синтезу; системний підхід; причинно-наслідковий зв'язок. У процесі аналізу використовувалися аналітико-статистичні методи: динамічний, структурний, коефіцієнтний, порівняльно-факторний аналіз, систематизація та узагальнення. У роботі узагальнено теоретичний матеріал та розкрито сутність поняття «інвестиція» та «інвестиційна діяльність» підприємства, систематизовано нормативно-правову базу управління інвестиційною діяльністю підприємства. У практичній частині роботи проведено аналіз фінансового-господарського стану заводу «Будгідропривід», сформовано універсальний та дієвий механізм управління інвестиційною діяльністю та доведено його доцільність використання у розробці ефективних інвестиційних проектів на прикладі крупного промислового підприємства - заводу «Будгідропривід».
Keywords: бюджетний план; інвестиційна діяльність; інвестиційний проєкт; ліквідність; індекс прибутковості; ставка дисконтування