Комплекс зовнішнього магнітно-імпульсного рихтування автомобільних кузовів. Частина 3 : Дослідження погоджувального пристрою циліндричного типу, як інструменту магнітно-імпульсного рихтування - Бондаренко, Тарас Ілліч (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи – визначення електромагнітних характеристик погоджувального пристрою циліндричного типу, методами теорії електромагнітного поля і технічної електродинаміки, призначеного для зовнішнього рихтування кузовних панелей автомобілів. Об'єкт роботи – процес зовнішнього магнітно-імпульсного рихтування. Предмет роботи – електромагнітні характеристики погоджувального пристрою циліндричного типу. Виконано дослідження електромагнітних процесів у погоджувальному пристрої циліндричного типу призначеного для зовнішнього рихтування кузовних панелей автомобілів. Запропонована циліндрична конструкція погоджувального пристрою, де вторинний виток створений двома порожнистими коаксіальними циліндрами. Результати роботи доцільно використовувати при проектуванні сучасних магнітно-імпульсних комплексів для ремонту автотранспортної техніки.
Keywords: рихтування кузовних панелей; магнітне поле; густина струму; електромагнітні процеси; погоджувальний пристрій; зовнішнє рихтування