Актуальні питання ефективності реалізації державної екологічної політики в умовах сучасних трансформаційних процесів - Гетьман, Анатолій Павлович; Бредіхіна, Вікторія Леонідівна; Getman, Anatoliy; Bredikhina, Viktoriia (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2025)
Наукова робота присвячена дослідженню основних критеріїв ефективності реалізації державної екологічної політики з урахуванням сучасних умов та викликів – євроінтеграції, воєнного стану, перспектив повоєнного відновлення України. Авторами здійснено аналіз сучасного стану законодавства, що є основою для формування та реалізації державної екологічної політики. Досліджена інституційна реформа уряду, визначені її основні недоліки, що стосуються вирішення стратегічних екологічних питань. Зроблено висновок про необхідність збереження природоохоронних довкіллєвих пріоритетів у програмних державних документах та врахування екологічних інтересів при відбудові національної економіки.
Actual issues of effectiveness of implementation of state environmental policy in the context of current transformation processes
Keywords: державна екологічна політика; ефективність реалізації політики; державне управління; відновлення довкілля; євроінтеграція; state environmental policy; effectiveness of policy implementation; public administration; environmental restoration; European integration; 10.37772/978-617-7806-65-2