Розробка розпушувального устаткування до трактора третього тягового класу - Клименко, Євгеній Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У даному дипломному проекті, спираючись на аналіз наявних конструкцій розпушувачів з активним робочим органом, було спроектовано навісне робоче обладнання для трактора ДТ-75. Робочий орган виконаний у вигляді шнекового наконечника, який приводиться в дію за допомогою гідромотора через конічний редуктор. Розроблене обладнання забезпечує необхідну потужність для ефективного розпушення мерзлих ґрунтів, а також ґрунтів 3-ї та 4-ї категорій, що дозволяє надалі застосовувати на обробленій ділянці землерийно-транспортну техніку.
Keywords: розпушувальне устаткування; навісне обладнання; гідросистема; продуктивність; охорона праці