Дослідження навантаженості конструкції мобільної установки вертикального буріння - Мамон, Владислав Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – конструкції мобільної установки вертикального буріння. Мета роботи – Дослідження навантаженості конструкції мобільної установки вертикального буріння. Предмет дослідження – навантаженість конструкцій мобільної установки. Методи дослідження: вивчення та аналіз літературних джерел. аналітично-графічний. Виконано огляд конструкцій сучасних бурових установок для вертикального буріння отворів у ґрунті, визначені основні параметри, тяговий та статичний розрахунок машини, обґрунтування вибору параметрів, визначення діючих навантажень, розрахунки економічної ефективності розробки.
Keywords: вертикальне буріння; розробка свердловина; навантаженість; мобільна установка