Професійний підбір та подальше управління персоналом - Гудков, Олександр Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єктом дослідження є вивчення процесів професійного підбору та управління персоналом та вплив цих процесів на ефективність та конкурентоспроможність організацій. Метою дослідження є аналіз підходів до підбору та управління персоналом, виявлення тенденцій розвитку та розробка рекомендацій для підвищення ефективності цих процесів. Предметом дослідження є вивчення процесів професійного підбору та управління персоналом та визначення впливу цих процесів на ефективність та конкурентоспроможність організацій. У процесі дослідження були використані методи: аналіз літературних джерел – був проведений глибокий аналіз наукової та науково-популярної літератури, пов'язаної із темою дослідження, що дозволило визначити ключові концепції, теорії та практичні аспекти професійного підбору та управління персоналом; емпіричні методи – здійснювалася аналітична обробка та порівняльний аналіз результатів емпіричних досліджень, які включали в себе дані професійних асоціацій, компаній, та організацій, залучених до дослідження; синтез та узагальнення – застосовувався для об'єднання різноманітних даних із літературного огляду та емпіричних досліджень, а також для формулювання висновків та рекомендацій; експертні оцінки – використовувались для отримання точки зору від експертів у сфері професійного підбору та управління персоналом, щоб забезпечити компетентність та обґрунтованість досліджених аспектів. Розроблені в ході роботи теоретичні та практичні рекомендації, які будуть ефективними для підприємств й можуть бути практично застосовані в їх діяльності.
Keywords: професійний підбір; подальше управління; персонал