Генератор багаторазових унiполярних iмпульсiв струму для магнiтно-iмпульсної обробки металiв - Батигiн, Юрiй Вiкторович; Гнатов, Андрiй Вiкторович; Аргун, Щасяна Валiковна; Чаплигiн, Євген Олександрович; Дзюбенко, Олександр Андрiйович; Дробiнiн, Олександр Михайлович (My University, 2012)
Генератор багаторазових імпульсів уніполярного струму для обробки металів тиском імпульсного магнітного поля, що містить зарядний пристрій, ємнісний накопичувач електричної енергії і розрядне коло з навантаженням-індуктором, при цьому зарядне і розрядне кола з'єднуються через тиристорно-електронний пристрій, синхронізуючий заряд-розряд ємнісного накопичувача для багаторазового відтворення заданої кількості імпульсів струму у розрядному колі з навантаженням-індуктором, який відрізняється тим, що містить у розрядному колі мостову схему випрямлення, в діагональ якої підключається навантаження-індуктор.
Keywords: металообробка