Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті вулиць Володимира Антоновича та Робоча в м. Дніпро - Олексійчук, Владислав Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження: дорожній рух на перехресті вулиць Володимира Антоновича та Робоча центральної частини м. Дніпро. Мета – удосконалення організації дорожнього руху на перехресті вулиць Володимира Антоновича та Робоча. Метод дослідження: натурні спостереження, імітаційне, математичне моделювання. Збір інформації про параметри транспортного потоку та вулично-дорожньої мережі виконувався натурними методами. При проведенні робіт була використана комп’ютерна техніка та програмне забезпечення. Отримані результати: досліджено рівень безпеки рух в районі дослідження, запропоновано заходи з удосконалення організації дорожнього руху на перехресті, які мають зменшити затримки транспортних засобів та кількість ДТП. Отримані результати сприятимуть підвищенню ефективності дорожнього руху на вулично-дорожній мережі центральної частини м. Дніпро. Ступінь застосування: на рівні розробок. Ефективність: при впровадженні пропонованих заходів очікується підвищення ефективності руху всіх учасників дорожнього руху. Область застосування: вулично-дорожня мережа м. Дніпро.
Keywords: вулично-дорожня мережа; організація дорожнього руху; дорожньо-транспортна пригода; перехрестя; ефективність дорожнього руху