Аналіз затримок транспортних засобів на нерегульованому перетинанні - Кутєнко, Артем Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – рух транспортних засобів через нерегульоване перетинання. Мета роботи - аналіз впливу параметрів нерегульованого перетинання на затримки транспортних засобів. Метод дослідження - аналітичний. Отримані результати – проведено аналіз факторів, що впливають на величину затримки транспортного засобу при проїзді нерегульованого перетинання. Досліджено вплив геометричних параметрів нерегульованого перетинання на затримку. Отримані аналітичні залежності величин затримки транспортного засобу від радіусу траєкторії руху при безконфліктному маневруванні на нерегульованому перетинанні. Методом GPS-трекінгу проведені експериментальні дослідження щодо встановлення впливу радіусу траєкторії руху автомобіля на величину затримки. Ступень впровадження – дослідницька. Рекомендації з впровадження – розробки, представлені в дипломній роботі можуть бути використані для оцінки параметрів якості вулично-дорожньої мережі міст. Область застосування – транспорт.
Keywords: Дорожній рух; Нерегульоване перехрестя; Затримки транспортних засобів; Траєкторія руху; GPS-трекінг