Технологія та організація ремонту і утримання автомобільної дороги обласного значення О-210724 Приколотне – Великий Бурлук – Дворiчна на ділянці км 0+000 – км 52+260 - Середа, Євген Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В дипломній роботі виконаний аналіз існуючих методів оцінки рівності дорожніх покриттів, розглянуті переваги і недоліки різних методів і обладнання різних класів. Аналіз закордонного досвіду оцінки рівності доріг дозволяє зробити висновок, що для доріг місцевого значення потрібен особливий підхід щодо оцінки рівності доріг. Показано, що аналіз рівності з малим кроком у 5,10 та 20 метрів дозволяє визначити найбільш проблемні ділянки, які потребують ремонту у першу чергу. В дипломній роботі виконаний аналіз рівності ділянки дороги Приколотне – Великий Бурлук – Дворічна за показником IRI з різним кроком усереднення: 10,100 та 1000 мет-рів. В результаті аналізу встановлено, що оцінка з кроком 100 та 1000 метрів не дозволяє виявити найбільш проблемні ділянки дороги. На основі оцінки стану дороги розроблені ремонтні заходи. Розраховані необхідні ресурси для виконання ремонтних робіт, складені калькуляції на виконання робіт з ремонту та утримання дороги.
Keywords: транспортно–експлуатаційний стан; аварійні роботи; поточний ремонт; утримання дороги