Інженерно-геодезичні роботи для виконання капітального ремонту автомобільної дороги Київ – Одеса на ділянці км 284+00 – км 289+00 у Миколаївській області - Коряковський, Ярослав Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – методи інженерно-геодезичного знімання для подальшого виконання капітального ремонту. Мета роботи – виконання інженерно-геодезичних робіт при зніманні автомобільної дороги Київ – Одеса для підготовки проектної документації капітального ремонту об’єкту. Метод дослідження – комплекс сучасних методів інженерно-геодезичного знімання, методи математичної обробки результатів зйомки. В дипломній роботі проведений детальний аналіз природних умов регіону вишукувань. Проведено аналіз основних видів геодезичних робіт при будівництві та реконструкції інженерних об’єктів. Було виконано обґрунтування вибору масштабу знімання і висоти перерізу рельєфу. Розглянуто технологію та послідовність проведення геодезичних робіт. В роботі виконані топографо-геодезичні знімання комбінованим методом та побудований топографічний план ділянки місцевості.
Keywords: топографічні вишукування; автомобільна дорога; інженерно-геодезичні знімання; геодезичні прилади; топографічний план