ОБҐРУНТУВАННЯ КОНСТРУКТИВНИХ ПАРАМЕТРІВ СФЕРОГЛОБОЇДНОГО СУХАРНОГО СИНХРОННОГО КАРДАННОГО ШАРНІРА - Саньоцкий, А. М.; Саньоцький, А. М.; Saniotskyi, A. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2014)
Розроблено методику розрахунку конструктивних параметрів сфероглобоїдного сухарного синхронного карданного шарніра з урахуванням контактних напружень між спряженими поверхнями, визначення необхідного обертового моменту на вхідному валу з використанням теорії контактних деформацій Герца. Досліджено залежність максимального моменту для різних типорозмірів карданного шарніра. Графічно зображено залежність розрахункової величини максимального моменту від міцності матеріалу у логарифмічній системі координат.
ОБОСНОВАНИЕ КОНСТРУКТИВНЫХ ПАРАМЕТРОВ СФЕРОГЛОБОИДНОГО СУХАРНОГО СИНХРОННОГО КАРДАННОГО ШАРНИРА
THE GROUNDING OF THE STRUCTURAL PARAMETERS OF THE AREAHLOBOYID RUSK SYNCHRONOUS CARDAN HINGE
Keywords: контактные напряжения; крутящий момент; удельные контактные усилия; типоразмер; контактні напруження; обертовий момент; питомі контактні зусилля; типорозмір; contact tensions; torque; specific contact forces; typosize; 621.825.6