Удосконалення та дослідження підвіски амортизатора для навіски гідромолота на екскаватор - Лютенко, Василь Єгорович; Волошин, Денис Олександрович; Бовсуновський, Руслан Олегович; Lyutenko, Vasyl; Voloshyn, Denys; Bovsunovsky, Ruslan (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У статі запропоновано розроблену конструкцію підвіски-амортизатора, що дала змогу встановити гідромолот як робоче обладнання на екскаватор, одночасно віброізолювавши його. Розроблена математична модель системи, основою якої є підвіска-амортизатор для підвішування гідромолота на екскаватор, передбачає моделювання її механічної системи. З допомогою програми MathCAD виконано дослідження динаміки системи, що містить гідромолот, амортизатор та екскаватор. Визначено частоти вільних коливань розглянутої системи. Здобуті результати наукових досліджень віброзахисту екскаваторів, що експлуатуються з навісними ударними пристроями (гідромолотами), із застосуванням математичної програми MathCAD, можуть бути успішно використані для розроблення, а також визначення динамічних навантажень аналогічних віброзахисних систем, що застосовуються в промисловості.
Improvement and research of a suspension-shock absorber for attaching a hydraulic hammer to an excavator
Keywords: гідромолот; екскаватор; підвіска-амортизатор; частота; динаміка; hydraulic hammer; excavator; suspension-shock absorber; frequency; dynamics; 725:.69.059.28; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.101.2.110