Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті вул. Пресова - пр. Олександра Гальченко м. Дніпро - Горальський, Олександр Петрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об`єкт дослідження: дорожній рух на нерегульованому перехресті. Предмет дослідження: схема організації дорожнього руху на перехресті вул. Пресова – пр. Олександра Гальченко. Мета роботи: підвищення організації та безпеки дорожнього руху на нерегульованому перехресті за допомогою використання технічних засобів регулювання руху. Метод дослідження: аналітичний, натурні спостереження. Отримані результати: на досліджуваному перехресті розроблені локальні заходи (введення двофазного режиму світлофорної сигналізації, обладнання перехрестя технічними засобами) підвищують рівень безпеки руху та зменшують затримки транспортних засобів.
Keywords: дорожньо-транспортна пригода; затримки транспортних засобів; інтенсивність транспортного потоку; нерегульоване перехрестя; цикл світлофорного регулювання