Спосiб отримання мiдi при регенерацiї вiдпрацьованих сульфатних мiдноцинкових розчинiв травлення латунi - Даценко, Вiта Василiвна; Хоботова, Елiна Борисiвна; Єгорова, Лiлiя Михайлiвна; Ларiн, Василь Iванович (My University, 2012)
Спосіб отримання міді при регенерації відпрацьованих сульфатних мідно-цинкових розчинів травлення латуні, що включає контактне витіснення міді цинковим порошком на першій стадії регенерації, який відрізняється тим, що мідь з відпрацьованого сульфатного мідно-цинкового розчину отримують методом контактного витіснення порошком цинку при масовому співвідношенні міді і цинкового порошку 1:1,36 за температури 298 K, після відділення осаду міді цинквмісний фільтрат направляють на електрохімічне виділення цинку з періодичним поверненням отриманого металу на стадію цементації міді, а сульфатну кислоту, що утворюється в анодному просторі електролізера, після концентрування направляють до повторного технологічного циклу.
Keywords: екологiя