Сутність та складові елементи організаційно-економічного механізму використання персоналу промислових підприємств - Цуркан, С. М.; Tsurkan, Svitlana (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2016)
Предметом дослідження є теоретичні та методичні складові організаційно-економічного механізму використання персоналу промислових підприємств. Метою роботи є дослідження наукових підходів щодо визначення сутності поняття організаційно-економічного механізму, дослідження сутність організаційно-економічного механізму використання персоналу промислових підприємств, визначення структури організаційно-економічного механізму використання персоналу підприємства, визначення та дослідження складових елементів організаційно-економічного механізму використання персоналу промислових підприємств: їх сутності та місця в організаційно-економічному механізмі використання персоналу підприємства. Методами проведення дослідження є логічний та якісний аналіз та синтез при визначенні сутності організаційно-економічного механізму використання персоналу промислових підприємств. Результатами дослідження є визначення сутності організаційно-економічного механізму використання персоналу промислових підприємств, схематичне зображення його структури та складових елементів, визначення сутності складових елементів організаційно-економічного механізму використання персоналу промислових підприємств. Сферою застосування результатів є дослідження щодо визначення наявності та функціонування на підприємстві організаційно-економічного механізму використання персоналу підприємства, послідовність визначення рівня використання персоналу підприємства та розробка заходів щодо поліпшення його використання. Висновки: дістало подальшого розвитку дослідження організаційно-економічних механізмів; надано визначення організаційно-економічного механізму використання персоналу підприємства, визначено його структуру, визначені та досліджені складові елементи організаційно-економічного механізму використання персоналу підприємства.
The essence and the constituent elements of the organizationaleconomic mechanism of use of personnel of industrial enterprises
Keywords: організаційно-економічний механізм; персонал; використання персоналу; промислові підприємства; організаційно-економічного механізму використання персоналу промислових підприємств; складові організаційно-економічного механізму використання персоналу промислових підприємств; organizational and economic mechanism; personnel; use of personnel; industry enterprises; organizational and economic mechanism of use of personnel of industrial enterprises; the constituent elements of the organizational-economic mechanism of use of personnel of industrial enterprises; 334.716:06.08