Вплив тривалості простою транспортних засобів у пересадкових вузлах міського пасажирського транспорту на умови синхронізації пересадки пасажирів - Вдовиченко, В. О.; Підлубний, С. Ю.; Vdovychenko, Volodymyr; Pidlubnyi, Serhii (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У статті розглянуто вплив тривалості простою маршрутних транспортних засобів у транспортно-пересадковому вузлі на параметри синхронізації пересадки пасажирів та конфліктність руху в межах його зупинних пунктів. У процесі аналізу об’єкта дослідження визначено, що можна покращити умови синхронізації пересадки пасажирів за допомогою збільшення тривалості перебування маршрутних транспортних засобів у зупинних пунктах транспортно-пересадкового вузла. Визначено, що ключову роль у синхронізації пересадки пасажирів відіграє час відправлення з початкового зупинного пункту, облік розподілу технічної швид кості, тривалість технологічного простою в проміжних пунктах і тривалість перебування маршрутних транспортних засобів у зупинних пунктах транспортного вузла. За результата ми експериментальних досліджень установлено залежності зміни середнього часу пересадки пасажира та конфліктності руху маршрутних транспортних засобів для транспортно пересадкового вузла «вул. Одеська» (м. Харків).
Effect of the duration of vehicles’ idleness at transfer hubs of urban passenger transport on the conditions of synchronization of passenger transfers
Keywords: міський пасажирський транспорт; транспортно-пересадковий вузол; пересад ка пасажирів; зупинний пункт; city passenger transport; transport and transfer hub; transfer of passengers; stop point; 656.072; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.105.0.97