Дослідження та розрахунок раціональних параметрів гібридних транспортних засобів - Хунін, Олександр Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи: підвищення ефективності, економічності, екологічності за рахунок вибору та обґрунтування раціональної схеми та параметрів гібридних транспортних засобів. Об’єкт роботи: процес дослідження та розрахунку раціональних параметрів гібридних електричних транспортних засобів з зовнішнім зарядом. Предмет дослідження: гібридна силова установка електричного транспортного засобу з зовнішнім зарядом. Дипломна робота присвячена дослідженню існуючих гібридних транспортних засобів та розрахунку раціональних параметрів гібридних силових установок, що заряджаються від зовнішнього джерела електричної енергії. Проведено класифікацію стратегій керування енергією для гібридних електричних транспортних засобів. Проведено класифікацію технологій їх заряду. Проведено класифікацію конфігурацій перетворювачів напруги. Визначені методи зарядки літій-іонних акумуляторних батарей електричних транспортних засобів. Обґрунтована раціональна схема гібридної силової установки та проведений розрахунок енергоємності акумуляторної батареї та потужності електричного двигуна. Розглянути питання охорони праці. За результатами дослідження сформульовані висновки.
Keywords: гібридний електричний транспортний засіб; гібридна силова установка; енергоємність; акумуляторна батарея; потужність; електричний двигун; стратегія управління енергією; перетворювач напруги