Розробка поливо-мийної машини для утримання злітних смуг аеродромів - Левін, Владислав Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломному проекті розглядаються питання підвищення ефективності роботи поливо – мийної машини. Проаналізовані передумови створення поливо – мийної машини утримання злітних смуг аеродромів. У розрахунковій частині проведений розрахунок основних параметрів циліндричної щітки й поливального та мийного устаткування під високим тиском розроблювальної машини. Розроблено заходи щодо охорони праці та безпека в надзвичайних ситуаціях. Приводяться можливі варіанти використання машини при ліквідації наслідків техногенних аварій, зокрема, при забрудненні територій шкідливими речовинами. Проведені техніко-економічні розрахунки.
Keywords: автомобіль Foton BJ5163; рампа; поливо мийне; щіткове обладнання