Особливості формування перлітної структури високовуглецевої сталі після гарячої пластичної деформації - Луценко, О. В.; Голубенко, Т. М. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Встановлено особливості розподілу ступеня дисперсності перліту в сталевій за- готовці зі сталі С80D (EN ISO 16120-2:2017) у процесі гарячої пластичної деформації. З під- вищенням сумарного коефіцієнта витяжки та швидкості деформації температура прокату підвищується, що за відсутності стадії водяного охолодження сприяє більш повному прохо- дженню процесів статичної збиральної рекристалізації, зростанню величини аустенітного зерна, що впливає на підвищення дисперсності перліту в структурі готового прокату.
Features of the formation of the pearlite structure
Keywords: деформація; високовуглецева сталь; прокат; температура; рекристалізація; перліт; дисперсність.; 669.15-194.53:620.18:621.771.12