Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті просп. Льва Ландау – вул. Єдності в місті Харкові - Кіндяков, Михайло Євгенійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження - організація дорожнього руху на перехресті просп. Льва Ландау – вул. Єдності в місті Харкові. Предмет дослідження - вплив організації дорожнього руху на безпеку дорожнього руху. Мета роботи – розробка заходів з підвищення безпеки дорожнього руху на перехресті просп. Льва Ландау – вул. Єдності в місті Харкові. Метод дослідження – аналітичний. В роботі проведений аналіз організації дорожнього руху на перехресті просп. Льва Ландау – вул. Єдності в місті Харкові та основні напрямки підвищення безпеки рух на ньому. Отримані результати – запропоновані заходи щодо підвищення безпеки дорожнього руху на перехресті, а саме: введення світлофорного регулювання та упорядкування руху пішоходів. Розроблені заходи можуть бути використані на практиці при реорганізації дорожнього руху на перехресті просп. Льва Ландау – вул. Єдності в місті Харкові з метою підвищення безпеки дорожнього руху на перехресті.
Keywords: організація дорожнього руху; безпека дорожнього руху; дорожньо-транспортна пригода; перехрестя; світлофорне регулювання