Розроблення технології виробництва асфальтобетонних сумішей на бітумах з вітчизняною адгезійною добавкою Дінадор - Смірнов, Кирил (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі виконано літературний огляд питань асфальтобетонних сумішей на бітумах з ПАР. Розглянуто можливі виготовлення таких сумішей на існуючому асфальтобетонному заводі. В роботі виконані розрахунки складу асфальтобетонних сумішей, наведені розрахунки складів кам’яних матеріалів, бітумосховища, представлені вимоги з охорони праці та довкілля, а також кошторисні розрахунки. Розроблена технологія виробництва асфальтобетонних сумішей на основі бітумів з ПАР на асфальтобетонному заводі в Полтавській області.
Keywords: асфальтобетон; асфальтобетонна суміш; бітум; бітумне в’яжуче; полімерна речовина; економіка