Сигнальний пристрій для пішоходів з порушеннями зору та слуху - Гурко, Олександр Геннадійович; Шестірко, Федір Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Сигнальний пристрій для пішоходів з порушеннями зору та слуху являє собою плиту з дотиковими зовнішніми індикаторами, яку вмонтовано у тротуар перед регульованим пішохідним переходом. Плита з дотиковими зовнішніми індикаторами вмонтована з можливістю вібрації, причому відсутність, наявність та частота вібрації пов'язані з певною фазою пішохідного світлофора та часом, що залишився до його наступної фази.