Управління конкурентоспроможністю інтернет-магазину на ринку e-commerce - Миронов, Сергій Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – процеси управління конкурентоспроможність інтернет-магазину як торговельного підприємства на ринку електронної комерції (e-commerce). Предмет дослідження – методи та механізми забезпечення, оцінки та управління конкурентоспроможністю інтернет-магазину. Мета роботи – розвиток науково-теоретичних основ, а також розробка практичних рекомендацій щодо підвищення конкурентоспроможності інтернет-магазину на ринку електронної комерції в Україні. Метод дослідження – теоретичне узагальнення, методи аналізу і синтезу, комплексний та системний підхід, метод екстраполяції, графічний метод, метод опитування, метод конкурентного аналізу. Наукова новизна роботи полягає у розвитку науково-теоретичних основ управління конкурентоспроможності інтернет-магазину як торговельного підприємства на ринку електронної комерції шляхом розробки схеми механізму забезпечення його конкурентоспроможності, що містить чотири підсистеми (кадрову, майнову, товарну та організаційну), враховує умови організації технологічних процесів в інтернет-середовищі. Результати роботи апробовано на Міжнародній науково-практичній конференції здобувачів вищої освіти і молодих вчених «Сучасні напрямки розвитку економіки і менеджменту підприємств України», ХНАДУ, листопад 2023 р.
Keywords: конкурентоспроможність; електронна комерція; інтернет-магазин; управління; оцінка; маркетинг