Дослідження аеродинаміки спорткара з використанням методу комп’ютерного моделювання - Назарько, Ольга Олександрівна; Рагулін, Віталій Миколайович; Ярижко, Олександр Володимирович; Зайцев, Іван Сергійович; Nazarko, Olga; Ragulin, Vitaliy; Yaryzhko, Aleksandr; Zaitsev, Ivan (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
За допомогою програмних продуктів Autodesk було здійснено комп’ютерне дослідження обтічності форми автомобіля спортивної модифікації, точність якого оцінювалась порівнянням значень отриманих коефіцієнтів аеродинамічного опору Сх для його базової моделі та з використанням додаткових аеродинамічних деталей. Тривимірні моделі прототипів було відтворено з максимальним наближенням до оригіналів за розмірами, що зазначені в їхніх технічних характеристиках.
Study of sports car aerodynamics using computer simulation methods
Keywords: комп’ютерне дослідження; тривимірна модель; аеродинаміка автомобіля; обтічність форми; Autodesk Inventor; Autodesk Flow Design; computer modeling; 3D model; car aerodynamics; shape flow; 004.9; 514.18; 621.87; 621.869; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.99.0.146