Автомобільний двигун потужністю 60 кВт на базі двигуна 4Ч 8,2/7,1. Частина 2. Покращення техніко-економічних характеристик створенням комбінованої енергоустановки - Шептухін, Ілля Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У роботі приведено створення комбінованої енергетичної установки (КЕУ) на базі автомобільного двигуна 4Ч 8,2/7,1 потужністю 60 кВт. Проведено вибір і обгрунтування параметрів двигуна, розрахунок робочого процесу, динамічний розрахунок та розрахунок деяких основних деталей двигуна на міцність. Розглянуті питання охорони праці і безпеки життєдіяльності при вдосконаленні двигуна та його експлуатації і обслуговуванні. Виконана оцінка економічної ефективності модернізації двигуна. Спеціальна частина роботи присвячена модернізації ДВЗ у КЕУ.
Keywords: двигун; потужність; поршень; шатун; стиснене повітря; комбінована енергоустановка