Дослідження температурного режиму течії робочої рідини у гідроприводі БДМ.Частина 1 - Полякова, Аміна Валеріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Дипломна робота присвячена підвищенню ефективності роботи бу-дівельної машини шляхом розробки системи терморегулювання робочої рідини, яка забезпечує прискорений прогрів робочої рідини і вихід її на раціональний температурний режим за рахунок використання тепла відпрацьованих газів двигуна внутрішнього згорання в сполученні зі зменшенням на період прогріву об’єму робочої рідини, що циркулює в гідро баці. Система забезпечує також підсилене охолодження робочої рідини і забезпечення раціонального температурного режиму цієї рідини за рахунок створення потоку охолоджуючого повітря під днищем баку теж за допомогою використання енергії відпрацьованих газів двигуна внутрішнього згорання. Розглянуті питання охорони праці, визначення економічної ефективності.
Keywords: будівельна машина; екскаватор; гідропривод; температура робочої рідини; гідробак