Врахування рівності покриття при проектування нежорстких дорожніх одягів на ділянці автомобільної дороги Т – 2104 - Вергелес, Андрій Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – вплив рівності покриття на напружено – деформований стан і міцність нежорстких дорожніх одягів. Мета дослідження – розробити пропозиції з визначення коефіцієнтів динамічності з врахуванням рівності покриття і параметрів навантаження 130 і 115 кН. Метод дослідження – статистична обробка експериментальних даних, математичне моделювання напружено – деформованого стану дорожніх одягів з урахуванням рівності. В пояснювальній записці викладено характеристику існуючих методів визначення рівності покриття, розглянуті моделі, що зв’язують рівність покриття з міцністю дорожніх одягів. За дослідженнями вітчизняних вчених проаналізовано вплив величини нерівностей на покритті і параметрів розрахункового навантаження (нормативна вага, питомий тиск) на величину коефіцієнта динамічності. Проведено математичне моделювання коефіцієнтів динамічності з врахуванням рівності покриття і моделювання напружено – деформованого стану шарів покриття, проведено порівняльний аналіз.
Keywords: методи математичного моделювання; рівність покриття; нежорсткий дорожній одяг; міцність дорожнього одягу; нерівності