КОНЦЕПТУАЛЬНА МОДЕЛЬ СТРАТЕГІЧНОГО КОНТРОЛІНГУ - Чеснакова, Л. С.; Софійчук, К. К.; Софийчук, К. К.; Chesnakova, L.; Sofiychuk, K. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2014)
У статті запропоновано концептуальну модель стратегічного контролінгу в управлінні підприємствами. Метою дослідження є удосконалення системи стратегічного управління на основі концепції стратегічного контролінгу. На основі аналізу, синтезу та вивчення сучасних систем стратегічного управління визначено основні недоліки існуючих систем реагування на зміни у зовнішньому та внутрішньому середовищах. Стратегічне управління потребує постійного вдосконалення та пошуку нових ефективних інструментів для забезпечення досягнення цілей стратегії підприємства. У результаті застосування системного підходу розроблено та запропоновано удосконалення сучасного стратегічного управління на основі концептуальної моделі контролінгу. Ця модель забез-печує виявлення, оцінювання та аналіз загроз внутрішнього та зовнішнього середовища функціонування підприємства на етапі реалізації стратегії. Модель контролінгу є актуальною в управлінні вантажними транспортними підприємствами.
КОНЦЕПТУАЛЬНАЯ МОДЕЛЬ СТРАТЕГИЧЕСКОГО КОНТРОЛЛИНГА
CONCEPTUAL MODEL OF STRATEGIC CONTROLLING
Keywords: стратегічний контролінг; концептуальна модель; загрози внутрішнього та зовнішнього середовища; контрольна точка, реалізація стратегії; стратегический контроллинг; концептуальная модель; угрозы внутренней и внешней среды; контрольная точка; реализация стратегии; strategic controlling; conceptual model; threats to internal and external environment; the control point; the implementation of the strategy; 330:656.07