Оцінка ефективності впровадження міжнародних вантажних перевезень - Алєксєєнко, Дмитро Ярославович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження - діяльність ФОП Погорілий О.М. Мета роботи - визначення слабких сторін в діяльності підприємства та оцінка ефективності впровадження вантажних перевезень в міжнародному сполученні. Метод дослідження - статистичний аналіз, абстрактно-логічний аналіз, синтез, узагальнення. Для досягнення окресленої мети поставлено наступні задачі: - теоретичний огляд фінансово-господарської діяльності; - аналіз діяльності ФОП Погорілий О.М. та оцінка ефективності впровадження вантажних перевезень в міжнародному сполученні. Предмет роботи - звітність об’єкту за 2018-2021 роки. У кваліфікаційній роботі був проведений теоретичний аналіз фінансово-господарської діяльності підприємства, включаючи оцінку методів, що використовуються для оцінки цієї діяльності. Наданий опис методів оцінки фінансової діяльності. Для аналізу фінансового стану було використано традиційні методи через обмежену кількість доступних даних. З метою виявлення слабких сторін була використана система показників, яка допомагає візуалізувати фінансовий стан за допомогою графічних методів. Після проведеного аналізу було виявлено, що фінансовий стан підприємства є слабким. Проблема розвитку підприємництва завжди була актуальною і нагальною, особливо в контексті викликів пандемії COVID-19. Пандемія суттєво вплинула на всі сфери бізнесу, включаючи і ринок міжнародних вантажних перевезень. Однак, підприємства, що займаються цією галуззю, були одними з небагатьох, які не були повністю зруйновані пандемією COVID-19. Тому ФОП Погорілий О.М. запропоновано впровадження міжнародних вантажних перевезень і зміну системи оподаткування. Для цього був розроблений бізнес-план з урахуванням всіх можливих супутніх витрат.
Keywords: вантажні перевезення; ефективність; показники ефективності; напрямки покращання; міжнародні перевезення