Вдосконалення системи паливоподачі газодизелів для мобільної техніки в АПК - Плигун, Максим Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єктом дослідження є процес терморегулювання в системі паливоподачі газодизеля, і сама система. Мета роботи полягає в поліпшенні екологічних та економічних показників газодизелів, встановлених на сільськогосподарській техніці. Методи дослідження. Теоретичні дослідження виконані на підставі законів стану ідеальних та реальних газів, а також механіки їхнього руху. Експериментальні дослідження проведені з використанням загальних методик проведення випробувань дизельних двигунів, застосовуючи сучасні прилади та обладнання. Результати досліджень опрацьовано з використанням методів математичної статистики. В результаті теоретичного та експериментального дослідження визначено залежність показників ефективності роботи системи паливоподачі газодизельного двигуна. Обґрунтовано оптимальні показники роботи системи паливоподачі. Встановлено ефективність та доцільність застосування системи паливоподачі газодизельного двигуна. Предметом дослідження є закономірності зміни експлуатаційних показників роботи газодизельних ДВЗ від температури компонентів палива у системі подачі.
Keywords: газодизель; паливна економічність; зниження токсичності; відпрацьовані гази