Дослідження системи автономного живлення з літієвими акумуляторами - Єзик, Володимир Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи - підвищення ефективності та безпеки роботи інформаційно-контрольної системи електромобіля шляхом дослідження та вдосконалення її архітектури, алгоритмів керування і функціональних блоків з оптимізацією параметрів джерела живлення. Об’єкт дослідження - інформаційно-контрольна система електромобіля, зокрема система управління акумулятором (Battery Management System, BMS). Предмет дослідження - архітектура та функціональні особливості систем управління акумулятором, алгоритми моніторингу та балансування заряду, вимірювання напруги і струму, контроль температури, інтеграція драйверів FET, а також інші компоненти сучасних BMS для електромобілів.
Keywords: інформаційно - контрольна система; dc-dc перетворювач; bms-контролер; електромобіль; джерела живлення