Дослідження впливу зовнішніх чинників в деформації капоту транспортного засобу категорії М1 - Метельов, Володимир Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – деформація капоту та критерій травматичності голови при ударі. Мета роботи – аналіз та оцінка ризику травмування голови пішоходів під час ударів з автомобілем. Методи дослідження – скінченноелементне моделювання ударів, аналіз матеріалів та геометрії взаємодії голови та капоту автомобіля. Проведено дослідження симуляції ударів голови пішохода. Особлива увага була приділена взаємодії між головою пішохода та різними поверхнями, зокрема капотом автомобіля. Аналіз цих взаємодій дозволив оцінити ризики травматичності у випадках дорожньо-транспортних пригод, а також рівень деформування капоту при ударі. Одним з ключових аспектів дослідження стала симуляція удару голови об капот автомобіля, яка враховувала такі параметри, як товщина капоту та швидкість удару.
Keywords: удар; капот; критерій травматичності голови; кут удару