Унiверсальний iнерцiйний стенд для випробування фрикцiйних пар гальмiвних механiзмiв - Подригало, Михайло Абович; Альокса, Микола Миколайович; Тарасов, Юрiй Володимирович; Коробко, Андрiй Iванович; Берi, Руслан Володимирович; Шеїн, Вiталiй Сергiйович; Кравцов, Михайло Сергiйович (My University, 2012)
Універсальний інерційний стенд для випробування фрикційних пар гальмових механізмів, що містить масивну чавунну плиту, на якій розташовані дві опори, в підшипниках яких обертається вал із закріпленими на ньому маховими масами, також містить електродвигун, супорт, систему приводу, яка приводить в дію гальмовий механізм, систему охолодження гальма, систему керування стендом та систему вимірювання параметрів гальмування, який відрізняється тим, що має компоновку максимально наближену до будови автомобіля, а саме: оснащений двома коробками перемикання передач, одна з яких з'єднана з енергетичною установкою, з карданною передачею та підводиться до редуктора заднього моста; друга коробка перемикання передач - з маховою масою і разом з першою дозволяють в більшому діапазоні варіювати необхідною енергією.
Keywords: автотранспортнi засоби, гальмiвнi системи