Оцінка коефіцієнта корисної дії колісного рушія автомобіля - Подригало, Михайло Абович; Кайдалов, Руслан Олегович; Омельченко, Василь Іванович; Podryhalo, Mykhailo; Kaidalov, Ruslan; Omelchenko, Vasyl (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Енергетична ефективність автомобіля є характеристикою раціонального використання потужності двигуна й витрачання запасів джерел енергії. На сьогоднішній день проблема оцінки коефіцієнта корисної дії колісного рушія автомобіля є однією з найбільш актуальних в сучасному машинобудуванні. Тому існує нагальна потреба в оптимізації здатності оцінки показників енергоефективності автомобіля шляхом отримання математичної моделі коефіцієнта корисної дії колісного рушія для подальшого раціонального проектування автомобілів по критеріям енергоефективності.
Efficiency estimation of wheel automobile propulsion unit
Keywords: автомобіль; колісний рушій; енергоефективність; крутний момент; коефіцієнт корисної дії; automobil; wheel propulsion unit; eenergy efficiency; torque; efficiency factor; 629.017; 10.30977/AT.2019-8342.2022.21.08