Розробка технології виробництва асфальтобетонної суміші для виготовлення асфальтобетонів підвищеної колієстійкості на асфальтобетонному заводі, що реконструюється - Свістун, Олександр (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі на основі даних з літературних джерел розглянуто питання підвищення зсувостійкості асфальтобетонних дорожніх покриттів за рахунок використання щебенево-мастикових асфальтобетонних сумішей. Здійснено розгляд особливостей складу щебенево-мастикових асфальтобетонних сумішей, їх переваг та недоліків, а також особливості їх виготовлення на асфальтобетонному заводі. Розглянуто вплив на зсувостійкість складу щебенево-мастикових асфальтобетонних сумішей та наявності різноманітних добавок. Використовуючи вихідні дані здійснено розрахунок продуктивності асфальтобетонного заводу та вибрано основне технологічне обладнання. Здійснено вибір вихідних матеріалів, що застосовуються для виготовлення асфальтобетонних сумішей різного типу та виду, а також запроектовані склади асфальтобетонних сумішей. Виконано розрахунок складського господарства асфальтобетонного заводу та розроблено технологічну схему приготування асфальтобетонних сумішей на заводі. Здійснено розгляд питань контролю якості виготовлення асфальтобетонних сумішей, а також заходи щодо захисту охорони праці та навколишнього середовища на асфальтобетонному заводі. Виконано розрахунок техніко-економічних показників асфальтобетонного заводу.
Keywords: асфальтобетонний завод; асфальтобетонна суміш; щебенево-мастикова суміш; бітум; стабілізуюча добавка; техніко-економічні показники; охорона праці