Поліпшення техніко-економічних показників комбінованого двигуна 4ч 9,2/9,2 - Сироватський, Леонід Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Метою роботи є розробка гібридної силової установки на базі двигуна 4 Ч 9,2/9,2. В складі гібридної установки працюють ДВЗ та пневматичний двигун, який працює на номінальному режимі роботи. Проведено необхідні розрахунки техніко-економічних показників, робочого процесу, динамічних характеристик і розрахунок на міцність деталей ДВЗ. Виконано тепловий розрахунок робочих процессів пневматичного двигуна. Розглянуто питання безпеки й життєдіяльності на підприємстві й економічної ефективності розробки при виготовленні двигуна.
Keywords: потужність; зменшення витрати палива; гібридний двигун; пневмодвигун; економічний ефект