Удосконалення процесу моніторингу транспортних засобів з метою економії витрат палива - Кузьмін, Давид Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Мета дослідження - удосконалення процесу моніторингу транспортних засобів з метою економії витрат палива.. Об’єкт дослідження - удосконалення процесу моніторингу паливної економічності транспортних засобів. Методи дослідження: аналітичний огляд, експериментальна перевірка і узагальнення отриманих результатів. У дипломній роботі виконано аналіз теоретичних і практичних розробок щодо методів забезпечення паливної економічності ТЗ та особливостей оперативного контролю витрати палива з урахуванням умов експлуатації ТЗ. Сформовано метод забезпечення паливної економічності ТЗ шляхом використання оперативного контролю витрати палива і засобів інтелектуальних транспортних систем. На основі системного підходу визначено цільовий функціонал дослідження процесу підвищення паливної економічності ТЗ в умовах експлуатації, як поєднання об’єктивних і суб’єктивних. Виконано експериментальну перевірку удосконаленого процесу моніторингу паливної економічності ТЗ в умовах експлуатації.
Keywords: оперативний контроль; вантажний транспортний засіб; витрата палива; умови експлуатації; моніторинг; інформаційна система