Покращення параметрів мікроклімату в салоні транспортного засобу категорії М1 - Попіванова, Анна Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – транспортний засіб категорії М1. Мета проекту – Покращення параметрів мікроклімату в салоні транспортного засобу категорії М1. Метод дослідження – математичне моделювання теплового балансу салону транспортного засобу. Параметри мікроклімату в салоні автомобіля надає вплив на фізичний та психічний стан людини. При зміні параметрів у водія та пасажирів змінюється частота серцевих скорочень, артеріального тиску, змінюється бінокулярний зір, швидкість обробки інформації, латентний та моторний періоді реакції. Це може надавати вплив не тільки на стан водія та пасажирів, але і на активну безпеку автомобіля. Так як при комфортному мікрокліматі водій здатен більш правильно оцінити дорожню ситуацію та прийняти правильні міри по управлінню автомобілю. Ці питання були розглянуті при виконанні магістерської роботи.
Keywords: клімат-контроль; автономний опалювач; система кондиціонуння; рециркуляція; опалювання