Складання плану ділянки автомобільної дороги Одеса – Мелітополь – Новоазовськ (км 110+400 – км 114+700) для розробки проекту реконструкції - Тройченко, Микола Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи – складання плану ділянки автомобільної дороги на основі якого буде розроблено проект реконструкції. Метод вишукувань – топографічна зйомка ділянки виконана комбінованим способом - тахеометрії з застосуванням електронного тахеометра та GPS-знімання з застосуванням геодезичних приймачів. В кваліфікаційній роботі проведено аналіз методів створення топографічних планів, складено характеристику об'єкта проведення геодезичних вишукувань, розглянуто топографо-геодезична вивченість району робіт, розглянуто технологію створення цифрових топографічних планів, описані методи, технологія і черговість виконання робіт, складено план ділянки розташування автомобільної дороги та надано текстові та графічні додатки.
Keywords: тахеометрична зйомка; топографічний план; опорна геодезична мережа; топографічне знімання; автомобільна дорога