Створення планово-висотного обґрунтування із застосуванням ГІС-технологій і дистанційного зондування - Якубенко, Сергій Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Застосування сучасних програмних засобів та електронних геодезичних вимірних систем для розробки картографічної продукції у сучасному вигляді – цифровому та паперовому з дотриманням вимог, що пред’являються сучасним законодавством потребує вивчення. Розроблення планів у цифровому вигляді потребує створення грамотного і точного планово-висотного обґрунтування на об’єкт проектування, для чого застосовуються сучасні вимірні геодезичні засоби та програмні продукти. Ми використали для обробки та побудови геодезичний програмний продукт Didgitals. У досліджені була розроблена концепція, алгоритми та програмний код алгоритму створення планово-висотного обґрунтування на територію населеного пункту, що було впроваджено у сучасне виробництво. Використання сучасних програмних засобів і вимірних систем дає змогу виконання геодезичних робіт високої якості.
Keywords: планово-висотне обґрунтування; геодезичні вимірні системи; ГІС-технології; дистанційне зондування землі; цифровий план; сучасні вимірні системи