Вивчення підходів до проєктування кодеків із високою стійкістю до завад - Жевтяков, Дмитро Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єктом дослідження є методи лінгвістичних описів корпусів тексту. Метою роботи є дослідження й розробка математичних методів і алгоритмів аналізу корпусів тестов, з метою формалізації для застосування в інтелектуальних системах. Методи розробки – методи моделювання, методи кластерного аналізу, статистичний експеримент. У результаті реалізовано алгоритм аналізу й обробки експертної інформації стосовно до завдання побудови машинних словників.
Keywords: стійкість; перешкоди; кодеки; гіпермедія; мультимедія; інформація