Удосконалення технології та конструкцій для залізобетонних та бетонних споруд та виробів : монографія - Бугаєвський, С. О.; Гапонова, Л. В.; Пустовойтова, О. М.; Атинян, А. О. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Монографія присвячена актуальним питанням підвищення ефективності технологій та удосконалення конструктивних рішень у сфері виробництва і експлуатації залізобетонних та бетонних споруд. Актуальність роботи зумовлена зростанням вимог до довговічності, надійності, вогнестійкості та енергоефективності сучасних будівельних об’єктів, що потребує системного підходу до розроблення нових методів проєктування та удосконалення технологій виготовлення бетонних виробів. Монографія є ґрунтовним науковим дослідженням, яке має високу теоретичну й практичну цінність, відповідає сучасним вимогам до наукових видань, відзначається системністю, новизною та орієнтацією на реальні потреби будівельної галузі. Вона становить інтерес для науковців, інженерів-практиків, викладачів та студентів і без сумніву сприятиме подальшому розвитку будівельної науки та практики.
Keywords: залізобетонні споруди; бетонні вироби; ефективність технологій; конструктивні рішення; довговічність; надійність; вогнестійкість; енергоефективність будівель; проєктування будівельних об’єктів; будівельна галузь; 691.624.01