ОБҐРУНТУВАННЯ ПОПЕРЕЧНОГО ПЕРЕРІЗУ БЕЗТРАНШЕЙНО УТВОРЕНИХ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПОРОЖНИН У ҐРУНТІ ДЛЯ КОМУНІКАЦІЙ - Посмітюха, О. П.; Главацький, К. Ц.; Посмитюха, А. П.; Главацкий, К. Ц.; Posmityukha, A.; Glavatskiy, K. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2012)
Запропоновано варіанти укладання комплектів комунікацій в технологічних порожнинах у ґрунті, виконаних безтраншейним способом, і виконано порівняльну оцінку необхідної мінімальної площі поперечного перерізу порожнини у ґрунті. Запропоновано варіант робочого устаткування і принципові варіанти робочих органів для утворення технологічних порожнин у ґрунті комбінованим способом буріння і уторування ґрунту.
ОБОСНОВАНИЕ ПОПЕРЕЧНОГО СЕЧЕНИЯ БЕСТРАНШЕЙНО ОБРАЗОВАННЫХ ТЕХНОЛОГИЧЕСКИХ ПОЛОСТЕЙ В ГРУНТЕ ДЛЯ КОММУНИКАЦИЙ
SUBSTANTIATING CROSS-SECTIONS OF TRENCHLESS TECHNOLOGICAL CAVITIES FORMED IN SOIL FOR UTILITY LINES
Keywords: ґрунт; порожнина; буріння; уторування; укладання; комунікація; технологія; грунт; полость; бурение; раскатка; укладка; коммуникация; технология; soil; cavity; drilling; rolling; laying; utility lines; technology; 625.73