Трансформерне колесо для бiмодального транспорту - Авiлов, Андрiй Iгоревич; Гладка, Надiя Миколаївна; Нехаєв, Євгенiй Миколайович; Федченко, Владислав Володимирович; Сiренко, Олена Сергiївна; Тернюк, Микола Емануiлович (My University, 2014)
Колесо транспортного засобу, що має маточину з отворами для кріплення, диск комірчастої пружної конструкції та розташований на периферії цього диску пружний обід з протектором на випуклій периферійній частині ободу, яке відрізняється тим, що до складу колеса введені знімні елементи у вигляді скріплюючих деталей та диску, на периферії якого розташовані реборда і бандаж, на центральній частині перпендикулярно до полотна диску рівномірно по площині закріплені шестигранні призми, а в центральній частині виконані отвори для центрування і кріплення диску, при цьому в маточині виконані додаткові отвори, центри яких співпадають з центрами отворів на диску, а геометричні розміри, кутова орієнтація та місця розташування шестигранних призм відповідають розмірам кутової орієнтації та місцям розташування комірок диску пружної комірчастої конструкції.
Keywords: автотранспортнi засоби