Облік і аналіз кредиторської заборгованості підприємства - Бєлов, Леонід Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Досліджено сутність і визначення кредиторської заборгованості, її значення та форми розрахунків з постачальниками і підрядниками; окреслено нормативно-законодавчу базу обліку та аналізу розрахунків з постачальниками та підрядниками; з’ясовано особливості методики аналізу кредиторської заборгованості; оцінено внутрішній потенціал підприємства на ринку; здійснено комплексний аналіз господарської діяльності підприємства; проаналізовано зобов’язання підприємства та оцінено стан його розрахунків з кредиторами; досліджено організацію синтетичного і аналітичного обліків розрахунків з постачальниками та підрядниками; окреслено правила, цілі та зміст управління кредиторською заборгованістю; розроблено пропозиції щодо покращення обліку кредиторської заборгованості на підприємстві.
Keywords: кредиторська заборгованість; постачальники; підрядники; розрахунки; облік; аналіз; зобов’язання