Організаційно-методичні аспекти обліку дебіторської заборгованості та його удосконалення на підприємстві - Дуднік, Дар'я Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Найбільш актуальне питання, яке стоїть перед усіма підприємствами на сьогоднішній день, пов'язане з розрахунково-платіжними операціями і, як наслідок, з дебіторською заборгованістю. Саме ефективна організація розрахунків повинна активно сприяти зміцненню договірної дисципліни; підвищенню відповідальності підприємств за своєчасне і в повному обсязі здійснення платежів за всіма зобов'язаннями; прискоренню обороту коштів; ефективному використанню тимчасово вільних коштів. Одержані результати та шляхи покращення обліку та аудиту дебіторської заборгованості можуть бути використані підприємством для вдосконалення організації обліку на підприємстві.
Keywords: дебіторська заборгованість; первинні документи; синтетичний та аналітичний облік; інвентаризація; аудит